Placeholder

Recept voor fusilli met gerookte kip, snijbonen en geitenkaas

Dit recept voor pasta met gerookte kip is simpel en snel gemaakt!

Dit recept voor pasta met gerookte kip is simpel en snel gemaakt!

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 75 g boter
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1/4 tl gedroogde chilivlokken
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 350 g fusilli
  • 400 g snijbonen, in stukjes van 1 cm
  • 200 g gerookte kipfilet, in reepjes
  • 100 g zachte geitenkaas, verkruimeld

Aan de slag!

  1. Smelt in een pannetje de boter zachtjes met de knoflook, chilivlokken en oregano. Neem de pan van het vuur zodra de boter is gesmolten en voeg wat zout en peper toe. Laat de boter even staan.
  2. Kook intussen de pasta in ruim water met zout volgens de gebruiksaanwijzingen beetgaar; kook de snijbonen de laatste 4-5 minuten mee.
  3. Giet de pasta en bonen af; bewaar wat van het kookvocht.
  4. Meng de pasta en bonen meteen in een schaal met de botersaus, kipfilet en geitenkaas. Maak de pasta wat smeuïger met een beetje kookvocht.
  5. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Bereidingstijd: 20 minuten

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. M.m.v. H&M, Nijhof, Dille & Kamille, Zara Home.