Placeholder

Cake in een mok

De mug cake, of mok-muffin, werd bedacht in de Verenigde Staten. Het is heel simpel: je doet de ingrediënten in een beker, even roeren en in de magnetron. Binnen 5 minuten is je muffin klaar!

De mug cake, of mok-muffin, werd bedacht in de Verenigde Staten. Het is heel simpel: je doet de ingrediënten in een beker, even roeren en in de magnetron. Binnen 5 minuten is je muffin klaar!

Mug cake met marmereffect (Beginners)

Voor 1 beker – in 5 minuten – 800 watt

Ingrediënten:

  • 30 g boter
  • 3 blokjes pure chocolade
  • 1 ei
  • 3 eetlepels suiker
  • ½ theelepel vanillesuiker
  • 1 eetlepel slagroom
  • 2 eetlepels gemalen hazelnoot
  • 5 eetlepels bloem
  • ½ theelepel bakpoeder

Aan de slag:

  1. Laat de boter 20 seconden in een kom in de magnetron (800 watt) smelten en laat in een andere kom de chocolade 70 seconden in de magnetron (800 watt) smelten.
  2. Voeg in een derde kom al kloppend achtereenvolgens het ei, de suiker, de vanillesuiker, de slagroom, de gemalen hazelnoot, de bloem, het bakpoeder en de gesmolten boter toe. 
  3. Meng een derde deel van het beslag met de gesmolten chocolade.
  4. In een beker: schep om en om een lepeltje wit beslag en een lepeltje donker beslag erin. Trek met een mes een golflijn door het beslag om een marmereffect te creëren.
  5. Zet de beker 1 minuut en 40 seconden in de magnetron (800 watt).

Mug cake zoute karamel (chocoladefestijn)

Voor 1 beker – in 5 minuten – 800 watt

Ingrediënten:

  • 30 g boter
  • 1 ei
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel slagroom
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 6 eetlepels bloem
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 3 gezoutenboterkaramels, in stukjes gesneden

Opmerking: Koop gezoutenboterkaramels in Frankrijk of op internet. Als vervanging kun je eventueel dulce de leche gebruiken.

Aan de slag:

  1. Laat de boter 20 seconden in een kom in de magnetron (800 watt) smelten.
  2. In een beker: voeg al kloppend achtereenvolgens het ei, de suiker, de slagroom, het cacaopoeder, de bloem, het bakpoeder, de gesmolten boter en de stukjes gezouten karamel toe. 
  3. Zet de beker 1 minuut en 20 seconden in de magnetron (800 watt).

Mug cake amandel met rood fruit (tutti frutti)

voor 1 beker – in 5 minuten – 800 watt

Ingrediënten:

  • 30 g boter
  • 3 eetlepels poedersuiker
  • 3 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels amandelmeel
  • ¼ theelepel bakpoeder
  • 1 eiwit
  • 1 eetlepel rood fruit
  • 4 frambozen

Versiering:

  • ½ theelepel poedersuiker

Aan de slag:

  1. Laat de boter 20 seconden in een kom in de magnetron (800 watt) smelten. 
  2. In een beker: voeg al kloppend achtereenvolgens de poedersuiker, de bloem, het amandelmeel, het bakpoeder, het eiwit en de gesmolten boter toe. Leg het rode fruit en de frambozen op het beslag. 
  3. Zet de beker 1 minuut en 30 seconden in de magnetron (800 watt). 
  4. Bestrooi de mug cake met de poedersuiker.