Placeholder

Recept voor gevulde courgette

Ziet dit er niet feestelijk uit? Deze gevulde courgette is niet alleen een feestje op je bord, maar ook in je mond!

Ziet dit er niet feestelijk uit? Deze gevulde courgette is niet alleen een feestje op je bord, maar ook in je mond!

Hoofdgerecht voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 4 ronde courgettes, uitgehold en vruchtvlees apart
  • olijfolie extra virgin
  • ¼ chilipeper, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 middelgrote ui, fijngehakt
  • 400 g varkensgehakt
  • 80 g tomatenpasta of -puree
  • 700 g aardappel, in kleine plakjes
  • 2 (gedroogde) geitenkaasjes of 100 g geraspte parmezaanse kaas
  • 2 eieren (geklopt)
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Aan de slag!

  1. Bak de uien goudbruin, voeg de helft van de knoflook en het courgette-vruchtvlees toe en bak 10 minuten. Meng het gehakt erdoor, breng op smaak met zout en peper, bak 5 minuten en laat volledig afkoelen.
  2. Voeg nu de geklopte eieren en kaas toe en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Maak een laag van aardappels in een ovenschaal, breng op smaak met zout en peper en bedek met de tomatenpasta gemengd met een beetje water.
  5. Leg daaroverheen een laag gehaktmix, dek de schaal af met aluminiumfolie en bak 1 uur en 15 minuten in de oven.
  6. Zet de courgettes in een aparte schaal. Smeer in met olie, breng op smaak met zout en peper en bak 10 minuten in de oven.
  7. Meng de olie, chilipeper en knoflook en breng deze marinade met een kwastje aan op de nog warme courgettes.
  8. Zet de courgettes op 4 borden, vul ze met het gehakt-aardappelmengsel en dek ze af met hun kapjes. Besprenkel met olijfolie en serveer.

Tip! Je kunt natuurlijk ook gewoon rechte courgettes nemen. Gebruik er dan 2, die je halveert. Voor een feestelijk effect snijd je per persoon een helft in tweeën en beleg je hem als een stokbroodje met het gehakt-aardappelmengsel.

Productie: Tessa Klösters. Receptuur: George Borg. Foto’s gerechten: Peter Kooijman. Sfeerfoto’s: Ruud Hoornstra. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Dille & Kamille, Zara Home, &Klevering-Zuid. Met dank aan: Malta Tourism Authority www.visitmalta.com en www.malta.nl, Air Malta www.airmalta.com en Bamboo Farmhouse Gozo www.bamboofarmhousegozo.com.