Placeholder

Recept voor ui-ansjovistaart

Deze hartige taart met vis is heerlijk in combinatie met een groene salade.

Deze hartige taart met vis is heerlijk in combinatie met een groene salade.

Hoofdgerecht

Boodschappenlijstje:

-1 el olijfolie
-6 gele uien, in dunne ringen
-1 pakje roomboterbladerdeeg (450 g, diepvries), ontdooid
-1 blik tomatenblokjes (400g)
-enkele takjes tijm, blaadjes gerist
-1 blikje ansjovisfilets, uitgelekt
-een handje lekkere olijven

Extra: ingevette bakplaat

Aan de slag!

1. Verwarm de oven voor op 200°C.

2. Verwarm de olie in een ruime koekenpan en bak de uienringen op matig vuur ca. 25 minuten tot ze zacht zijn. Schep ze regelmatig om en laat ze niet bruin kleuren.

3. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op de bakplaat en duw de naden goed aan. 

4. Laat de tomatenblokjes uitlekken in een vergiet of zeef. Meng de tomatenblokjes, de tijm en wat zout en peper door de uien.

5. Verdeel het uienmengsel over het deeg; laat de randen een beetje vrij. Snijd de ansjovisfilets over de lengte doormidden en leg ze in een ruitpatroon op de uien. Verdeel er wat olijven over.

6. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar. Neem uit de oven en snijd in stukken. Lekker met een groene salade.

Bereidingstijd: 15 minuten, plus 25 minuten bakken en 25 minuten oventijd

TIP Als je geen fan van ansjovis bent, kun je de taart ook met 1 uitgelekt blikje tonijn maken.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. M.m.v. Ikea, Dille & Kamille, Nijhof, Studio Bazar, Zara Home.