Placeholder

Recept voor macaroni grande met tomaten-paprikasaus, venkel en bacon

Ziet dit er niet heerlijk uit? Deze macaroni grande valt bij iedereen in de smaak!

Ziet dit er niet heerlijk uit? Deze macaroni grande valt bij iedereen in de smaak!

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 1 el olijfolie
  • 250 g bacon, in stukjes
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 takje rozemarijn, naaldjes fijngehakt
  • 1 gele of rode paprika, zaadjes verwijderd en in blokjes
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 350 g macaroni grande
  • een scheutje slagroom
  • ½ venkelknol, in zo dun mogelijke reepjes (geschaafd)
  • handje platte peterselieblaadjes, grof gehakt

Aan de slag!

  1. Verhit de olie in een ruime pan en bak de bacon op matig vuur in 4-5 minuten knapperig. Schep met een schuimspaan uit de pan.
  2. Bak in het bakvet de knoflook, rozemarijn en paprika 2 minuten. Voeg de tomatenblokjes met sap toe. Laat de saus afgedekt 10-15 minuten op matig vuur sudderen; roer af en toe. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  3. Kook intussen de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Giet de pasta af en meng door de saus in de pan. Voeg de spekjes toe en meng er een scheutje slagroom door.
  4. Schep de pasta in diepe borden. Verdeel er de venkel en peterselie over.

Bereidingstijd: 25 minuten

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. M.m.v. H&M, Nijhof, Dille & Kamille, Zara Home.