Placeholder

Recept voor pasta met garnalen, chili, citroen en rucola

Als je van lekker pittig eten houdt is dit recept een aanrader! Lekker met wat rucola.

Als je van lekker pittig eten houdt is dit recept een aanrader! Lekker met wat rucola.

Boodschappenlijstje:

-400 g gedroogde spaghetti
-7 eetlepels olijfolie extra virgine
-4 teentjes knoflook, geplet
-2 chilipepers, gehakt
-150g cherrytomaten in kwarten
-1 citroen, geraspte schil en sap
-500 g verse medium garnalen
-4 basilicum blaadjes
-1 takje marjolein
-50 ml (Vermentino) witte wijn
-zeezout en vers gemalen peper
-handje rucola

Aan de slag!

1. Verwarm 1 eetlepel olie, voeg 1 teen knoflook toe en bak kort. Voeg de basilicum, marjolein en garnalen toe en roerbak een paar minuten.

2. Voeg wijn toe, breng op smaak met zout en peper en kook 2 minuten.

3. Verwijder de garnalen en bewaar de saus. Kook de pasta 6 minuten in kokend zout water. Verhit ondertussen de overgebleven olie in een pan en voeg de knoflook en chili toe.

4. Bak een paar seconden, niet te lang, de knoflook mag niet verbranden. Voeg de cherrytomaten toe en bak 2 minuten. Roer het citroensap en de helft van de citroenrasp erdoor.

5. Voeg als laatste de garnalen, de pasta en de garnalensaus toe en breng op smaak met zout en peper en laat nog 2 minuten koken tot het vocht geabsorbeerd is.

Maak het af met een handje rucola en server direct.

Tip: Probeer de peper voordat je alles in dit gerecht gooit. Als ze heel heet zijn de dosering naar smaak aanpassen.

Productie: Tessa Klösters. Receptuur: George Borg. Foto’s gerechten: Peter Kooijman. Sfeerfoto’s: Ruud Hoornstra. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Dille & Kamille, Zara home, & Klevering-Zuid.