Placeholder

Recept voor Thaise viscurry met peultjes

Houd jij van curry’s? Goed nieuws: dit gerecht met curry en vis is heerlijk. Lekker met peultjes.

Houd jij van curry’s? Goed nieuws: dit gerecht met curry en vis is heerlijk. Lekker met peultjes.

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

-300 g pandanrijst
-2 el zonnebloemolie
-1 paksoi, blad en steel in repen
-150 g doperwten (diepvries)
-2 el Thaise groene currypasta
-1 blik kokosmelk (400 ml)
-500 g visfilet, bijv. pangasius, in blokjes
-2-3 el basilicumblaadjes

Aan de slag!

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
2. Verhit in een wok de olie. Bak de paksoi 2 min. Schep de doperwten en de currypasta erdoor.
3. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook.
4. Draai het vuur laag. Leg de visfilet in de curry. Stoof de vis in 5 min. gaar.
5. Schep de rijst in 4 kommen. Verdeel er de viscurry over en bestrooi met het basilicum.

Bereidingstijd: 15 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. M.m.v. Zara Home, Nijhof, H&M Home.