Placeholder

Recept voor gegrilde groene asperges met spekjes, tomaat en ei

Het aspergeseizoen is een week geleden begonnen! Maak met dit recept een heerlijke lunch of lekker voorgerecht.

Het aspergeseizoen is een week geleden begonnen! Maak met dit recept een heerlijke lunch of lekker voorgerecht.

Lunch- of voorgerecht, 4 personen

Ingrediënten
– 4 eieren
– 500 g groene asperges
– 6 el olijfolie
– 200 g spekreepjes
– 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
– 1 el rode-wijnazijn
– 1 teen knoflook, geperst

Extra
Grillpan

Bereiding
1. Kook de eieren in 6-7 minuten halfzacht. Giet ze af, spoel ze onder koud stromend water en pel de eitjes. Snijd intussen de houtachtige onderkanten (2-3 cm) van de asperges af.
2. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de spekjes in enkele minuten goudbruin. Schep ze op een bord. Bak in het bakvet de halve tomaatjes 1-2 minuten tot ze net zacht zijn. Schep ze op een bord.
3. Klop in een kommetje de azijn met de knoflook en 4 el olijfolie door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. 
4. Verwarm de grillpan voor. Bestrijk de asperges met 1 el olie en gril ze in ca. 5 minuten gaar en rondom bruin. Leg de asperges op borden en verdeel de spekjes, tomaatjes en dressing erover. Snijd de eitjes doormidden en leg ze naast de asperges.

Bereidingstijd: 20-25 minuten.