Placeholder

Recept voor sashimisalade met gemberdressing

Ben jij een sushi-liefhebber? Dan is dit voorgerecht een topper! Succes gegarandeerd!

Ben jij een sushi-liefhebber? Dan is dit voorgerecht een topper! Succes gegarandeerd!

Voorgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

– 1 komkommer, geschild
– 
2 avocado’s
– 
75 g veldsla of waterkers
– 
150 g rauwe tonijnsteak, in plakjes of blokjes
– 
150 g rauwe zalmfilet, in plakjes of blokjes

Voor de dressing:

– 2 el Japanse sojasaus
– 1,5 el rijstazijn
– 
2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngeraspt
– 
0,5 tl suiker

Aan de slag!

Klop in een kommetje alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf over de lengte in lange linten. Pel de avocado’s, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in plakjes. Verdeel de sla, komkommer en avocado over vier borden of een grote schaal en leg er de rauwe vis op. Sprenkel de dressing erover. 

Bereidingstijd: 15-20 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Studio Bazar, Dille & Kamille, Zara home.