Placeholder

Recept voor gehaktpasta met tomatentapenade

Deze pasta wordt extra lekker door de kruidige smaak van de tomatentapenade. Met twintig minuten staat het op tafel!

Deze pasta wordt extra lekker door de kruidige smaak van de tomatentapenade. Met twintig minuten staat het op tafel!

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 400 g penne
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 300 g rundergehakt
  • 3 el tomatentapenade*
  • 1 blik gepelde tomaten (400 g)
  • handvol basilicumblaadjes
  • Parmezaanse kaas, voor erbij

Aan de slag!

  1. Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui met de knoflook. Voeg het gehakt toe en bak rul.
  2. Schep de tomatentapenade door het gehakt. Voeg het blik tomaten toe. Druk de tomaten met een spatel klein. Verwarm de saus nog 10 min. op laag vuur, tot een volle geurige tomatensaus.
  3. Giet de penne af. Meng de pasta met de helft van de basilicum door de tomatensaus. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de pasta in 4 diepe borden. Bestrooi met de rest van het basilicum. Serveer met geraspte parmezaanse kaas.

Tip: De tomatentapenade geeft een basistomatensaus een extra mediterrane en kruidige smaak.

*Tomatentapenade: Tapenade is van origine een Frans olijvenpasta, meestal op basis van zwarte olijven. Zongedroogde tomaten vormen de basis van de volle tomatentapenade. Lekker op sandwiches, in pasta- en rijstsalades en (tomaten)soep.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Studio Bazar, Dille & Kamille, Zara home.