Placeholder

Recept voor naanbroodje met kip tandoori

Voor wie van de Indiaanse keuken houdt of gek is op broodmaaltijden: heerlijke kip tandoori met een naanbroodje.

Voor wie van de Indiaanse keuken houdt of gek is op broodmaaltijden: heerlijke kip tandoori met een naanbroodje.

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 2 el Indiase currypasta
  • 500 g kipfilet, in blokjes
  • 300 g geraspte wortels
  • 1 komkommer, in dunne plakjes
  • een handje verse muntblaadjes, in reepjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 el rode-wijnazijn
  • 4 naanbroden naturel
  • mangochutney voor erbij
  • Extra: 4-6 metalen spiesen, braadslee met ingevet rooster

Aan de slag!

  1. Roer in een schaal de yoghurt en currypasta door elkaar. Meng er de blokjes kip door en laat 15-20 minuten marineren.
  2. Verwarm de ovengrill voor. Rijg de kip aan spiesen en leg ze op het rooster in de braadslee. Schuif de spiesen vlak onder de ovengrill en rooster ze in 8-10 minuten gaar en goudbruin; keer ze zo nu en dan.
  3. Meng intussen in een schaal de wortel met de komkommer, munt, olijfolie en azijn. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verwarm de naanbroden 2-3 minuten op matig vuur in een droge koekenpan, laat ze niet te knapperig worden.
  5. Verdeel de salade over de broden en leg op elk brood een kipspies. Schuif aan tafel de blokjes kip van de spiesen af, schep er wat mangochutney op en klap het brood dubbel of rol het op.

Bereidingstijd: 25 minuten, plus marineren.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Bedazzle, Ikea, Nijhof, Zara Home, Ikea, Studio Bazar.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.