Placeholder

Recept voor Thaise tofu met paprika en spinazie

Zin in een Thaise maaltijd? Dit gerecht met tofu, mihoen en spinazie is klaar in in 25 minuten!

Zin in een Thaise maaltijd? Dit gerecht met tofu, mihoen en spinazie is klaar in in 25 minuten!

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 250 g mihoen
  • 1 blok tofu naturel, uitgelekt
  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, zaadjes verwijderd en in dunne repen
  • 200 g sugar snaps, schoongemaakt
  • 300 g bladspinazie
  • 2-3 el Thaise zoete chilisaus (flesje)
  • 2-3 el Thaise vissaus
  • Extra: keukenpapier

Aan de slag!

  1. Bereid de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd de tofu in plakken van ca. 0,5 cm dik. Dep ze goed droog met keukenpapier.
  2. Verhit 2 el olie in een grote anti-aanbakpan en bak de plakken tofu op matig vuur in ca. 7 minuten goudbruin; keer ze halverwege.
  3. Neem ze uit de pan, leg ze op een bord en bestrooi ze met wat zout.
  4. Verhit de rest van de olie in een wok en bak de knoflook 30 seconden.
  5. Voeg de paprika toe en roerbak 1 minuut op hoog vuur. Voeg de sugar snaps toe en roerbak ze 1-2 minuten mee.
  6. Voeg de spinazie in porties toe en roerbak tot de blaadjes net zijn geslonken. Breng op smaak met chilisaus en vissaus.
  7. Leg de mihoen op een schaal (of verdeel over kommen) en schep er het groentemengsel op. Verdeel er de plakken tofu over.

Bereidingstijd: 25 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. M.m.v. Ikea, Dille & Kamille, Studio Bazar, Zara Home.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.