Placeholder

Recept voor geroosterde aardappeltjes met merguez

Als je zin hebt in een makkelijke maaltijd, dan is dit gerecht met aardappelpartjes en merquez ideaal! Serveer met aioli en een groene salade.

Als je zin hebt in een makkelijke maaltijd, dan is dit gerecht met aardappelpartjes en merquez ideaal! Serveer met aioli en een groene salade.

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 1 kg vastkokende aardappelen, in partjes van 1 cm
  • 4 el olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn, naaldjes grofgehakt
  • 3 tl grof zeezout
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el citroensap
  • 1 tl fijne mosterd
  • 1 ei, op kamertemperatuur
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 8 merguez (rund- of lamsworstjes)
  • Extra: bakplaat bekleed met bakpapier

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verdeel de aardappelpartjes in één laag over de bakplaat. Besprenkel ze met 2 el olijfolie en bestrooi met de aardappeltjes met de rozemarijn en 2 tl zeezout. Schep om.
  2. Rooster de aardappelpartjes in de voorverwarmde oven in 40-45 min. goudbruin en gaar.
  3. Maak intussen de aioli: doe 1 tl zeezout met de knoflook, het citroensap en de mosterd in een maatbeker. Pureer met de staafmixer glad. Voeg het ei toe. Zet de staafmixer in de maatbeker en schenk er de olie bij. Zet de staafmixer in de maatbeker en trek langzaam omhoog, tot een gladde en lobbige aioli.
  4. Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bak de merguez in 6-8 min. bruin en gaar.
  5. Serveer de aardappelpartjes met de merguez en de aioli.
  6. Lekker met romaine sla met extra vierge olijfolie, zwarte olijven en feta.

Bereidingstijd: 35 minuten.

Oventijd: 40-45 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. de Weldaad, Dille & Kamille, Nijhof, Ikea.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.