Placeholder

Recept voor salade met aspergetips en garnalen

Een snel recept voor salade met een heerlijke seizoensgroente: asperges.

Een snel recept voor salade met een heerlijke seizoensgroente: asperges.

Tussendoortje voor 2 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 3 takjes basilicum
  • 1 sjalotje, fijngehakt
  • 4 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 250 g rauwe gepelde reuzegarnalen
  • 125 g groene, dunne aspergetips
  • 50 g veldsla

Aan de slag!

  1. Snijd de blaadjes basilicum in dunne reepjes.
  2. Meng in een kommetje het basilicum met het sjalotje, 3 eetlepels olie en het citroensap.
  3. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  4. Verhit de rest van de olie in een koekenpan of wok.
  5. Dep de garnalen met keukenpapier droog en bak ze al omscheppend ca. 2 minuten.
  6. Voeg de aspergetips toe en roerbak ze ca. 3 minuten mee.
  7. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Verdeel de veldsla over twee borden en schep er de aspergetips en garnalen op.
  9. Schep er de basilicumdressing over.

Tip Lekker met reepjes warme ciabatta.

Recept: Tal Maes