Placeholder

Recept voor Italiaanse gnocchi met pesto, sperziebonen en tomaatjes

Heb je een pak gnocchi liggen en weet je niet goed wat je erbij kunt eten? Bereid de gnocchi met pesto, kerstomaatjes en Parmezaanse kaas. Mmm!

Heb je een pak gnocchi liggen en weet je niet goed wat je erbij kunt eten? Bereid de gnocchi met pesto, kerstomaatjes en Parmezaanse kaas. Mmm!

Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 500 g aardappel gnocchi
  • 200 g sperziebonen, schoongemaakt
  • 1 el olijfolie
  • 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
  • 5 el koelverse pesto
  • stukje parmezaanse kaas
  • enkele blaadjes basilicum

Aan de slag!

  1. Kook de gnocchi volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Kook in een andere pan de sperziebonen 5-6 minuten. Giet de gnocchi en bonen af.
  2. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de tomaatjes 1-2 minuten.
  3. Voeg de gnocchi en bonen toe en warm ze kort mee. Meng er de pesto door en neem de pan van het vuur.
  4. Verdeel de gnocchi over borden. Rasp er wat parmezaanse kaas over en garneer met basilicum.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. M.m.v. Ikea, Dille & Kamille, Nijhof, Studio Bazar, Zara Home.