Placeholder

Recept voor slastamppot met gebakken zalmfilet

Maak deze lekkere slastamppot, serveer met gebakken zalm. Met dit recept houd je restjes over om morgen een heerlijke zalmschotel te maken.

Maak deze lekkere slastamppot, serveer met gebakken zalm. Met dit recept houd je restjes over om morgen een heerlijke zalmschotel te maken.

Boodschappenlijstje voor 4 personen 
– 3 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
– 100 g boter
– 800 g zalmfilet (vers of diepvries)
– 400 ml melk
– 2 rode paprika's, in kleine blokjes
– 2 kropsla, in repen

Aan de slag!

  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Smelt in een koekenpan 50 g boter. Bestrooi de zalmfilet met zout en peper. Bak de zalmfilet in 3-4 min. kant bruin en vanbinnen rosé of naar wens gaar.
  2. Verwarm de melk. Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen met de melk en de laatste 50 g boter tot een smeuïge puree. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Schep de helft van de paprika en de helft van de kropsla door de helft van de aardappelpuree.
  4. Schep de slastamppot op 4 borden. Serveer met de helft van de gebakken zalmfilet. Lekker met knoflookmayonaise.

Bereidingstijd: 30 minuten.