×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Recept voor pesto-groente lasagne met stokbrood

Recept voor pesto-groente lasagne met stokbrood
17.07.2017 -

Heerlijk voor aankomend weekend: deze groente lasagne met stokbrood.


Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

-2 el olijfolie
-1 ui, gesnipperd
-1 wortel, in blokjes
-1 courgette, in blokjes
-250 g champignons, in plakjes
-1 grote fles tomatensaus (700 ml)
-250 g lasagne
-½ potje pesto genovese (à 100 g)
-1 bol mozzarella, in plakjes
-1 tl gedroogde munt

Extra nodig: ingevette ovenschaal (inhoud 1½ liter)

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor tot 180ºC. Verhit in een hapjespan de olijfolie.
  2. Bak de ui, wortel en courgette 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak nog 3 minuten. Schenk de tomatensaus met 150 ml water erbij en breng tegen de kook. Voeg peper en weinig zout naar smaak toe.
  3. Schep een laag groentesaus in de ovenschaal. Dek af met lasagnebladen. Schep er weer een beetje saus op en bedek met lasagnebladen. Herhaal dit met de rest van de lasagne en de saus. Wees niet te royaal met de saus, want je eindigt met een laag saus.
  4. Schep de pesto op de lasagne en leg er de plakjes mozzarella op.
  5. Bestrooi met de munt en peper naar smaak.
  6. Bak de lasagne in de voorverwarmde oven in 30 minuten gaar.
  7. Serveer de rest van de pesto met (afbak-) stokbrood apart erbij.

Bereidingstijd: 30 minuten + 30 minuten oventijd.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. Met medewerking van: Studio Bazar, Nijhof, H&M Home, Zara Home.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.

Plaats een reactie

1Reacties

Recept voor herfstpasta met pompoen en champignons

18.11.2017 - Deze herfstpasta dankt zijn naam aan de heerlijke seizoensingrediënten die worden gebruikt.

Bekijk het recept
Recept voor Hollands aardappelpannetje met oude kaas

17.11.2017 - Dit Hollandse aardappelpannetje smaakt erg lekker dankzij de oude kaas. Yum!

Bekijk het recept
Recept voor preistamppot met zalm en kappertjes

16.11.2017 - Deze preistamppot met zalmfilet is ook erg lekker met gerookte zalmblokjes of zalm uit blik dóór de stamppot.

Bekijk het recept
Recept voor bloemkoolsoep met chorizo en saffraan

15.11.2017 - De stoere Spaanse smaken van saffraan en chorizo passen goed bij de bloemkool. Dat wordt dus smullen met deze maaltijdsoep!

Bekijk het recept
Recept voor ratatouille met eitjes

14.11.2017 - Even geen zin in vlees en vis? Maak dan deze ratatouille met eitjes. Heerlijk met wat stokbrood.

Bekijk het recept
De lekkerste warme chocolademelk variaties

13.11.2017 - Het is weer tijd voor warme chocolademelk. Geef er eens een ‘anders-dan-anders-draai’ aan. Hier vind je verschillende variaties, zoals met karamel en zeezout.

Lees meer!
Recept voor millefeuille met slagroom en frambozen

13.11.2017 - Advertorial - Je maakt dit lekkernij gemakkelijk met vers bladerdeeg.

Recept

1

Gehaktbrood met aardappelpuree

13.11.2017 - Meatloaf (gehaktbrood) is een echte klassieker in de Amerikaanse keuken. Restjes over? Maak een ‘meatloaf sandwich’ met sla, tomaat,cheddar en BBQ-saus!

Recept
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 262 |