Placeholder

Recept voor paprikaquiche met feta

Quiches zijn niet alleen lekker en heel simpel om te maken, je kunt er ook eindeloos mee variëren. Wat dacht je van: een quiche met paprika en feta? Hoe je het maakt vind je hieronder!

Quiches zijn niet alleen lekker en heel simpel om te maken, je kunt er ook eindeloos mee variëren. Wat dacht je van: een quiche met paprika en feta? Hoe je het maakt vind je hieronder!

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, in ringen
  •  zak paprikamix (rood-geelgroen), in ringen
  • 200 g feta, in blokjes
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 tl gedroogde oregano. Extra nodig: ingevette quiche of taartvorm (24 cm)

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor tot 200ºC. Bekleed de vorm met de plakjes bladerdeeg.
  2. Verhit in een koekenpan de olijfolie en fruit de uiringen. Voeg de paprika toe en bak 5 minuten mee.
  3. Verdeel de groenten met de feta over de deegbodem. Klop de eieren los met de crème fraîche, knoflook, oregano en zout en peper naar smaak.
  4. Schenk het eiroommengsel over de paprika.
  5. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35-40 minuten goudbruin en gaar. Lekker met een frisse bladsalade met zwarte olijven.

Bereidingstijd: 20 minuten + 30-40 oventijd.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. Met medewerking van: Studio Bazar, Nijhof, H&M Home, Zara Home.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.