Placeholder

Recept voor gele paprikasoep met kruidencrème

De combinatie van paprika en kruidencrème is heerlijk. Daarnaast nog makkelijk te bereiden ook, ideaal als je al een hele paasbrunch achter de kiezen hebt. 

De combinatie van paprika en kruidencrème is heerlijk. Daarnaast nog makkelijk te bereiden ook, ideaal als je al een hele paasbrunch achter de kiezen hebt.

Ingrediënten 
2 el olijfolie
2 uien, fijngesnipperd
4 tenen knofl ook, geperst
5 gele paprika’s, in blokjes
1 l groentebouillon (van tablet)
125 ml crème fraîche
3 el verse kruiden, bijvoorbeeld peterselie, bieslook, basilicum
1 ambachtelijk stokbrood.

Extra
Staafmixer of keuken machine

Bereiding
Verhit in een (soep)pan de olijfolie en fruit de uien met 3 tenen knoflook. Bak de paprika’s 5 minuten mee. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de paprika in 15 minuten zacht. Hak intussen de kruiden fijn. Meng ze met de laatste teen knoflook door de crème fraîche. Neem de soep van het vuur en pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de paprikasoep in 4 kommen en schep er een lepel kruidenroom in. Serveer met het stokbrood.

Bereidingstijd
30 minuten