Placeholder

Recept voor mie met tofu en groenten

Vanavond op het menu: vegetarische mie met groenten. Lekker en gezond!

Vanavond op het menu: vegetarische mie met groenten. Lekker en gezond!

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 300 g mienestjes
  • 3 el olie
  • 1 blok tofu, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 500 g Oosterse wokgroenten (diepvries)
  • 3-4 el sojasaus
  • 1-2 el citroensap
  • 1-2 tl sambal

Aan de slag!

  1. Kook de mie volgens de aanwijzingen gaar.
  2. Verhit intussen 2 eetlepels olie in een hapjespan of wok en bak de blokjes tofu in ca. 5 minuten al omscheppend goudbruin. Schep ze uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken.
  3. Verhit de rest van de olie in de pan en bak de knoflook samen met de wokgroenten al omscheppend 5 minuten.
  4. Meng er de mie en tofu door. Breng op smaak met sojasaus, citroensap en sambal.

Bereidingstijd: 15-20 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. Met medewerking van: Studio Bazar, Nijhof, H&M Home, Zara Home.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.