Placeholder

Recept voor noedelsoep met tofu, kokos en paksoi

Een erg lekker Oosters recept: vegetarische noedelsoep met tofu en kokos.

Een erg lekker Oosters recept: vegetarische noedelsoep met tofu en kokos.

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

-2 el olie
-1 el groene currypasta
-300 g tofu, in blokjes
-1 l groentebouillon (van tablet)
-200 ml kokosmelk
-300 g winterwortel, in dunne plakjes
-1 kleine struik paksoi, in repen
-16 kerstomaatjes, gehalveerd
-200 g noedels of mie
-2 el seroendeng

Aan de slag:

1. Verwarm in een ruime (soep)pan de olie en bak de currypasta ca. 1 minuut.
2. Voeg de tofu toe en roerbak 1 minuut mee. Voeg de bouillon, kokosmelk en wortel toe en breng het geheel aan de kook.
3. Zet het vuur laag en laat de soep 5 minuten zacht sudderen.
4. Bereid de noedels of mie volgens de aanwijzigen op de verpakking. Giet de noedels af en verdeel ze over 4 kommen.
5. Doe de paksoi en kerstomaatjes in de soep en kook nog 2-3 min. Breng op smaak met peper. Schep de soep in 4 kommen en bestrooi met de seroendeng.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Katinka Huiskamp. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Dille & kamille Rice Studio Bazar Zara-home Portazul.