Placeholder

Recept voor zalm-preitaart met ananas

Deze heerlijke zalm-preitaart met ananas is in 20 minuten klaar!

Deze heerlijke zalm-preitaart met ananas is in 20 minuten klaar!

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 1 ananas
  • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 2 el olijfolie
  • 1 kg prei, in ringen
  • 250 g gerookte zalmsnippers
  • 4 eieren
  • 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
  • 150 g geraspte jonge kaas
  • Extra: ingevette quiche- of lage taartvorm (26 cm ø)

 

Aan de slag!

  1. Snijd de kroon en een plak van de onderzijde van de ananas.
  2. Zet de ananas rechtop en schil de vrucht.
  3. Snijd de ananas in kwarten en snijd ook de harde kern weg. Snijd de ananas in plakjes.
     
  4. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
  5. Bekleed de quichevorm met de deegplakjes.
  6. Verhit in een koekenpan de olie. Bak de prei in 8 min. zacht en gaar.
  7. Verdeel de prei met de helft van de ananas en de zalm over de deegbodem.
  8. Klop de eieren los. Meng er de crème fraîche, de kaas en zout en peper naar smaak door. Schenk het ei-roommengsel over de prei.
  9. Bak de taart in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.

 

Bereidingstijd: 20 minuten. Oventijd: 35-40 minuten.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl.

 

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Goran Todorvic. M.m.v.Dille & Kamille Studio bazar, Bedazzle