Placeholder

Recept voor mie met paddenstoelen

In dit snelle oosterse gerecht komt de smaak van de shiitake goed tot zijn recht. De vlezige portobello’s zorgen voor een beetje extra ‘bite’.

In dit snelle oosterse gerecht komt de smaak van de shiitake goed tot zijn recht. De vlezige portobello’s zorgen voor een beetje extra ‘bite’.

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 250 g dunne eiermie
  • 2 cm verse gemberwortel (geschild en fijngehakt)
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode chilipeper (zaadjes eventueel verwijderd), fijngehakt
  • 3 bosuitjes, fijngehakt
  • 3 portobello’s, in plakjes
  • 200 g shiitake, in plakjes
  • 100 g taugé
  • 15 g koriander, fijngehakt

Aan de slag!

  1. Bereid de mie volgens de gebruikaanwijzing op de verpakking.
  2. Giet de noedels af en laat ze uitlekken in een vergiet.
  3. Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak de gember, knoflook, chilipeper en de helft van de bosuitjes 1 minuut lang.
  4. Voeg de portobello’s en shiitakes toe en roerbak het geheel ca. 4 minuten.
  5. Voeg de taugé en mie toe en roerbak ze ca. 1 minuut mee.
  6. Schenk de sojasaus en het citroensap in de pan en roerbak alles nog 1 minuutje.
  7. Verdeel de mie over de borden en strooi er de koriander en de rest van de bosui overheen.

Recept: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk