Placeholder

Recept voor linzen-pompoensoep met chorizo

Nog geen erwtensoep met worst, maar het is wel weer voor een pittige, vullende soep met pompoen, linzen en chorizo.

Nog geen erwtensoep met worst, maar het is wel weer voor een pittige, vullende soep met pompoen, linzen en chorizo.

Maaltijdsoep voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:
-1 pompoen van ca. 600 g
2 el olijfolie
1 prei, in ringen
-1 rode paprika, in blokjes
-1 liter warme groentebouillon (van tablet)
-1 blik of pot linzen (400 g)
-150 g chorizo, in plakjes

Handig: keukenmachine of staafmixer.

Aan de slag!
Snijd de pompoen in stukken. Snijd de schil er vanaf en verwijder de pitten en draden en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit in een soeppan de olie en bak de prei ca. 2 minuten. Voeg de paprikablokjes toe en bak ze 2 minuten mee. Schenk de bouillon in de pan en laat de soep ca. 15 minuten zachtjes koken tot de pompoen gaar is. Pureer de soep met behulp van een staafmixer of in een keukenmachine. Schenk de soep weer in de pan en voeg de linzen en chorizo toe. Laat de soep nog 10-15 minuten zacht sudderen.

Tip: Lekker met in tweeën gesneden warme pitabroodjes.

Recept: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Cyn Ferdinandus.