Placeholder

Recept voor schateiland met peer

Een leuk recept voor de kinderen!

Een leuk recept voor de kinderen!

Taartjes voor 6 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 150 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 100 g suiker
  • 200 g bloem, gezeefd
  • 4 eetlepels abrikozenjam
  • 2-3 handperen
  • 18-24 marshmallows
  • evt. gemalen kokos
  • 6 schatkistjes (snoep)
  • 2 zakjes chocolademunten
  • Extra: keukenmachine of mixer met deeghaken, bakpapier, bakplaat, groen en bruin stevig papier, kinderlijm

 

Aan de slag!

  1. Kneed in de keukenmachine of met de mixer een samenhangend deeg van de boter, 75 gram suiker, de bloem en wat zout.
  2. Laat de deegbal in vershoudfolie verpakt minimaal 30 minuten rusten in de koelkast (zie tip).
  3. Rol het deeg uit tot een lap van 2 mm dik. Snijd rond schoteltjes cirkels uit het deeg.
  4. Besmeer de deegrondjes met een lepeltje met abrikozenjam.
  5. Schil intussen de peren. Halveer ze en verwijder het klokhuis.
  6. Snijd de peer in schijfjes van 1-2 mm dik. Beleg de taartjes met de peer; de jam zorgt dat de peer ‘plakt’.
  7. Bestrooi de peer met de resterende 25 g suiker.
  8. Leg de taartjes met het bakpapier op de bakplaat.
  9. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Bak de perentaartjes in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
  10. Rijg terwijl de taartjes in de oven staan voor de palmbomen aan 6 satéprikkers elk 3-4 marshmallows.
  11. Knip de bladeren en kokosnoten van groen en bruin papier.
  12. Plak de bladeren aan de bovenkant van de prikker en plak de kokosnoten erop.
  13. Bestrijk de taartjes uit de oven meteen met nog een beetje jam. Laat ze afkoelen en knapperig worden op een taartrooster.
  14. Steek de palmboom op de taartjes vast. Bestrooi de taartjes met gemalen kokos (= zand) en maak ze af met de schatkistjes en chocolademunten.

Bereidingstijd: 45 minuten, plus 30 min. wachten & 20 minuten oventijd.

Tip Koekjesdeeg kun je prima 2-3 dagen eerder kneden en goed verpakt in vershoudfolie in de koelkast bewaren.

 

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Studio Bazar, Ikea, Hema, Rice, Dille & Kamille,