Placeholder

Recept voor puree met bloemkool, basilicum en citroen

De combinatie van bloemkool en citroen is geweldig lekker. Serveer deze romige puree bij een gebakken visje. Dat wordt smullen!

De combinatie van bloemkool en citroen is geweldig lekker. Serveer deze romige puree bij een gebakken visje. Dat wordt smullen!

Bijgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:
1 kg kruimige aardappels
1 bloemkool (ca. 750 g), in roosjes
125 ml slagroom
50 g gerapte Parmezaanse kaas
Een handvol basilicumblaadjes, fijn gesneden
geraspte schil van 1 (biologische) citroen (alleen het geel)

Extra: pureestamper

Aan de slag!
Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook de aardappels in een pan met ruim water en wat zout in ca. 15 minuten gaar. Voeg de laatste 5 minuten de bloemkoolroosjes toe, leg een deksel op de pan en kook ze mee. Giet aardappels en bloemkool af. Voeg de slagroom toe en stamp alles met een pureestamper tot puree. Meng er de kaas, basilicum en citroenrasp door. Breng de puree op smaak met zout en peper.

Bereidingstijd: 25 minuten.

Tip: Maak de puree van tevoren klaar en gratineer hem in de oven.Schep de puree in een ingevette ovenschaal en strooi er nog 50 g Parmezaanse kaas over. Bak de puree in het midden van een op 200 graden voorverwarmde oven in ca. 20 minuten goudbruin.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Bedazzle, Zara-home, Studio Bazar, Rice, Stapelgoed.