Placeholder

Recept voor bloemkoolsoep met chorizo en saffraan

De stoere Spaanse smaken van saffraan en chorizo passen goed bij de bloemkool. Dat wordt dus smullen met deze maaltijdsoep!

De stoere Spaanse smaken van saffraan en chorizo passen goed bij de bloemkool. Dat wordt dus smullen met deze maaltijdsoep!

Maaltijdsoep, 4 personen

Boodschappenlijstje:
1 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 bloemkool, in roosjes
2 aardappels, geschild en in blokjes
1,25 liter kippenbouillon
enkele draadjes saffraan ( ca. 10 stuks)
200 g chorizoworst, in plakjes

Extra: staafmixer

Aan de slag!
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2-3 minuten. Voeg de bloemkool en aardappel toe. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur lager en voeg de saffraan toe. Laat de aardappel en bloemkool in ca. 10-15 minuten zachtjes gaarkoken. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Bak in een koekenpan zonder boter of olie de plakjes chorizo op matig vuur goudbruin en tot het vet vrij komt. Neem ze uit de pan en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier. Verdeel de soep over kommen of diepe borden en schep in elk bord een enkele plakjes chorizo. Druppel er ook wat van het chorizovet over. Serveer met stokbrood.

Bereidingstijd: 25 minuten.

Tip: De meeste soepen gaan er in smaak op vooruit als je ze van tevoren bereidt, zo ook deze bloemkoolsoep. Je kunt de soep dus heel goed een dag van tevoren klaarmaken.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Bedazzle, Zara-home, Studio Bazar, Rice, Stapelgoed.