Placeholder

Recept voor geroosterde bloemkool met venkel

Geroosterde bloemkool doet in niets denken aan gekookte bloemkool. Het is smaakvoller, knapperiger en gezonder. Yum!

Geroosterde bloemkool doet in niets denken aan gekookte bloemkool. Het is smaakvoller, knapperiger en gezonder. Yum!

Bijgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:
1 middelgrote bloemkool, in roosjes
1 venkelknol
2 rode uien
4 el olijfolie
4 takjes rozemarijn
8 tenen ongepelde knoflook

Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de venkel doormidden, verwijder de harde kern en snijd de rest in dunne parten van ca. 1 cm dik. Pel de uien en snijd ze elk in 6-8 partjes. Schep in een grote kom de groenten om met de olijfolie. Verdeel de groenten over een bakplaat en leg er de takjes rozemarijn en tenen knoflook tussen. Strooi wat zout en peper erover. Rooster de groenten in ca. 25 minuten goudbruin en beetgaar. Knijp aan tafel de tenen knoflook uit over de rest van de groenten. Lekker bij gebakken kipfilet , biefstuk of vis.

Bereidingstijd: 10-15 minuten, plus 25 minuten oventijd.

Tip: Dit gerecht nodigt uit om te variëren. Rooster in plaats van venkel plakken courgette, repen paprika of blokjes pompoen met de bloemkool mee.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Bedazzle, Zara-home, Studio Bazar, Rice, Stapelgoed.