Placeholder

Recept voor komkommersoep met spekjes

Deze komkommersoep met spekjes is heerlijk en snel gemaakt! Maak ‘m als voorgerecht of eet deze soep als lunch. Mmmmm….

Deze komkommersoep met spekjes is heerlijk en snel gemaakt! Maak ‘m als voorgerecht of eet deze soep als lunch. Mmmmm….

Voor- of lunchgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:
2 komkommers
2 tenen knoflook, grof gesneden
500 ml groentebouillon (van tablet), afgekoeld
3 el dille
150 ml volle yoghurt
1 el olijfolie
125 g magere spekreepjes

Extra: staafmixer of keukenmachine

Aan de slag!
Schil de komkommers en snijd ze in blokjes. Pureer de komkommer met de staafmixer of in de keukenmachine met de knoflook, de bouillon en de dille. Roer er de yoghurt door en breng op smaak met zout en peper. Zet de komkommersoep liefst nog 30 minuten in de koelkast om door en door koud te worden. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de spekreepjes knapperig uit en laat uitlekken ze op keukenpapier. Schenk de komkommersoep in kommen en strooi er wat spekjes over.

Bereidingstijd: 15 minuten, plus evt. 30 minuten wachten.

Variatietip: Vervang de spekjes door gerookte zalmreepjes, rivierkreeftjes of Hollandse garnalen.

Tip: Vervang voor een extra slanke soep de volle yoghurt door magere yoghurt. Drinkyoghurt of karnemelk kan ook en geven de soep een extra frisse smaak.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Bedazzle, Zara-home, Studio Bazar, Ikea, Hans te Kloesse.