Placeholder

Recept voor kipsouvlaki met citroen en komkommersaus

Vandaag gaan we voor Grieks met deze heerlijke kipsouvlaki!

Vandaag gaan we voor Grieks met deze heerlijke kipsouvlaki!

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:
– 
500 g kipfilet, in blokjes
– 3 el Griekse of Turkse yoghurt
– 2 tenen knoflook, geperst
– 2 tl gedroogde oregano
– 1 citroen, in 4 partjes
– olijfolie om te bestrijken

Voor de komkommersaus:
– 1 komkommer
– 250 ml Turkse of Griekse yoghurt
– 1 teen knoflook, geperst
– 2 el fijngehakte verse takjes munt

Extra: 4 metalen spiesen.

Aan de slag!
Meng in een kom de blokjes kip met de yoghurt, knoflook, oregano en een halve theelepel zout. Laat de kip minimaal 30 minuten marineren. Maak intussen de komkommersaus. Schil de komkommer en halveer hem overlangs. Schraap met een theelepel de zaadjes eruit. Rasp de komkommer grof en laat uitlekken in een vergiet. Meng de komkommer met de yoghurt, knoflook en munt. Verwarm de ovengrill of grillpan voor. Rijg de kip samen met de partjes citroen aan spiesen. Bestrijk ze met wat olijfolie en gril ze onder de ovengrill of in de grilpan in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar. Serveer de spiesen met de komkommersaus, rijst en een tomatensalade.

Bereidingstijd: 20 minuten, plus 30 minuten marineren.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk. M.m.v.: Ikea, Kitsch Kitchen, & Klevering-zuid, Nijhof woonwarenhuis, Studio Bazar, Zara home.