Placeholder

Recept voor wokasperges met kip

Het aspergeseizoen is weer begonnen, genieten dus! Dit keer een bijzonder exotisch recept.

Het aspergeseizoen is weer begonnen, genieten dus! Dit keer een bijzonder exotisch recept.

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 500 g groene asperges
  • 1 el sesamzaad
  • 250 g Chinese eiermie
  • 400 g kipfilet, in reepjes
  • 2 el wokolie
  • 1 rode peper, ontzaad en in reepjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 3 el sojasaus
  • 2 el gembersiroop of honing

 

Aan de slag!

  1. Snijd of breek het houtachtige uiteinde van de asperges.
  2. Snijd de asperges in stukjes van 3 cm.
  3. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin en schud op een bord.
  4. Kook de mie volgens de aanwijzingen.
  5. Verhit in een wok de olie en roerbak de peperreepjes voor 1 minuut.
  6. Schep de kip erdoor en roerbak voor 2 minuten.  
  7. Voeg de asperges met de paprika toe en bak de groenten al omscheppend in 5-6 minuten knapperig gaar.
  8. Voeg de sojasaus en de gembersiroop of honing toe.
  9. Verdeel de mie over 4 kommen en schep er de kip met de asperges op. Strooi er het sesamzaad over.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Tip In plaats van rode peper en sojasaus kun je het gerecht eveneens pittig op smaak brengen met 3-4 el Thaise zoete chilisaus. Ook lekker met witte rijst!

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink.