Placeholder

Recept voor gegratineerde scholrolletjes met ovenpeentjes

Met dit heerlijke gerecht sluit je het lange weekend goed af.

Met dit heerlijke gerecht sluit je het lange weekend goed af.

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 1 bos bospeen
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl grof zeezout
  • 4 scholfilets
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 tl mierikswortel (potje)
  • 100 g geraspte jonge kaas
  • 1 el dille, fijngehakt
  • 300 g witte rijst
  • Extra: bakplaat bekleed met bakpapier, ingevette ovenschaal

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
  2. Snijd de peentjes van de bos; laat een stukje van 2 cm groen aan de peentjes zitten.
  3. Schrap ze of schil ze met een dunschiller.
  4. Halveer dikke penen in de lengte.
  5. Schep de worteltjes op de bakplaat om met de olijfolie.
  6. Strooi er het zeezout over.
  7. Rooster ze in de voorverwarmde oven in 25 minuten beetgaar.
  8. Snijd de scholfilets in de lengte door.
  9. Bestrooi de filets met zout en peper naar smaak en rol ze op.
  10. Steek een cocktailprikker door de visrolletjes en zet ze in een ovenschaal.
  11. Meng de crème fraîche met de mierikswortel, de kaas en de dille.
  12. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  13. Verdeel de mieriksroom over de scholrolletjes.
  14. Zet de ovenschaal de laatste 15 minuten bij de peentjes in de oven.
  15. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen. 
  16. Verdeel de scholrolletjes met de bospeentjes over 4 borden. Geef er de rijst bij.

Bereidingstijd: 30 minuten.
Oventijd: 25 min.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.