Placeholder

Recept voor lentetiramisù

Tiramisù zoals je het gewend bent, maar dan met een twist van aarbei en chocolade.

Tiramisù zoals je het gewend bent, maar dan met een twist van aarbei en chocolade.

Dessert voor 8 personen.

Boodschappenlijst:

  • 150 ml espresso, afgekoeld
  • 100 ml aardbeienlikeur
  • 24 lange vingers
  • 500 g aardbeien, in plakjes
  • 500 g mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 3 el witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50 g pure chocolade, geraspt

 

Aan de slag!

  1. Doe de espresso met de helft van de likeur in een schaal. Doop er een voor een de helft van de lange vingers in.
  2. Leg de koekjes naast elkaar op een schaal en verdeel er de helft van de aardbeien over.
  3. Klop met de mixer of in de keukenmachine de mascarpone met de slagroom, de basterdsuiker, de vanillesuiker en de rest van de aardbeienlikeur tot een dikke crème.
  4. Schep de helft van de crème op de aardbeien. Doop de rest van de lange vingers in het koffiemengsel en leze op ze op de crème.
  5. Verdeel er de rest van de aardbeien over; houd wat plakjes aardbei achter voor de garnering.
  6. Schep de rest van de crème erop.
  7. Maak de tiramisù af met de achtergehouden aardbeiplakjes en de pure chocolade. Je kunt de tiramisù meteen serveren of afgedekt in de koelkast bewaren.

Voorbereidingstijd: 30 minuten.

Tip Deze tiramisù hoeft niet op te stijven en kun je dus meteen serveren. Eerder maken (bijv. ’s ochtends of de avond van te voren) kan ook, bewaar de tiramisù dan afgedekt in de koelkast.

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.