Placeholder

Recept voor aardbeien-frambozencrumble

Een snel recept voor een heerlijk, fruitig nagerecht.

Een snel recept voor een heerlijk, fruitig nagerecht.

Nagerecht voor 4-6 personen

Boodschappenlijstje:

  • 500 g aardbeien, gehalveerd
  • 250 g frambozen
  • 75 g suiker
  • 75 g bloem
  • 75 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur, ijskoud
  • lobbige ongezoete slagroom, voor erbij
  • Extra: ovenschaal (inhoud 1 l)

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
  2. Schep de aardbeien en frambozen in een ovenschaal om met 25 g suiker.
  3. Zeef de bloem boven een kom.
  4. Snijd de boter in blokjes. Kneed met de vingertoppen een kruimelig deeg van de bloem, de boter en de resterende 50 g suiker.
  5. Strooi de deegkruimels over het fruit.
  6. Bak de crumble in de voorverwarmde oven in zo’n 25-30 minuten goudbruin en gaar.
  7. Serveer de crumble warm met een straaltje lobbig geslagen ongezoete slagroom.

Voorbereidingstijd: 20 minuten.

Oventijd: 25-30 minuten.

Tip Voeg aan de deegkruimels 2 el pijnboompitten, grof gehakte hazelnoten of de blaadjes van 1-2 takjes tijm toe voor een verrassend effect.

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.