Placeholder

Recept voor Turks brood met pittige tonijnsalade

Hou jij van scherp eten? Maak dan dit lekkere, pittige broodje als lunch.

Hou jij van scherp eten? Maak dan dit lekkere, pittige broodje als lunch.

Lunchgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 2 blikjes tonijn  in olijfolie (bij voorkeur met MSC-keurmerk), uitgelekt
  • een halve rode ui, gesnipperd
  • 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
  • 1 el jalapeños-pepers (pot), uitgelekt en fijngesneden
  • een handvol koriander, fijngehakt
  • 2 el (citroen)mayonaise
  • 2 el Griekse of Turkse yoghurt
  • 1 klein rond Turksbrood (of vier stukken Turks brood)
  • 2 grote rijpe tomaten, in plakjes

Aan de slag!

  1. Meng in een kom de tonijn met de ui, bleekselderij, pepers, koriander, mayonaise en yoghurt.
  2. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Snijd het Turksbrood overlangs open en beleg de onderste helft met de plakjes tomaat.
  4. Schep de tonijnsalade erop en dek af met de bovenste helft brood.
  5. Snijd het brood in vier gelijke stukken. 

Variatietips:

  • Maak de sandwiches met stokbrood of sneeën landbrood in plaats van Turks brood.
  • Als je geen fan van koriander bent, kun je ook bladpeterselie door de tonijnsalade mengen.

Bereidingstijd: 15 minuten.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Sander de Ponti.