×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Recept voor quiche met spinazie en spekjes

Recept voor quiche met spinazie en spekjes
19.03.2017 -

Dat wordt smullen vanavond met deze heerlijke hartige taart!


Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten
-125 g spekreepjes
-
1 ui, gesnipperd
-300 g verse spinazie
-
5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid
-
3 eieren
-
125 ml slagroom
-
100 g geraspte belegen kaas

Extra
ingevette quichevorm (24 cm doorsnee)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de spekreepjes in een koekenpan zonder olie of boter in 4-5 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Bak in het achtergebleven spekvet de ui 2 minuten. Voeg de spinazie in delen toe en roerbak de groente tot de blaadjes net zijn geslonken. Laat de spinazie in een vergiet goed uitlekken. Schep de spinazie op een plank en snijd de groente grof. Bekleed de quichevorm met het deeg, duw de randen goed aan. Klop in een kom de eieren met de slagroom los en meng er de spinazie, spekjes, kaas en wat zout en peper door. Schenk het eimengsel in de taartvorm. Bak de quiche in het midden van de oven in 30-35 minuten gaar en goudbruin. Laat de quiche voor het aansnijden 10 minuten staan. Lekker met een gemengde salade met blaadjes witlof.

Tip: De smaak van deze quiche gaat er alleen maar op vooruit als je hem ruim van tevoren maakt. Warm de quiche afgedekt met aluminiumfolie 15-20 minuten in een oven van 175°C op.

Bereidingstijd
20-25 minuten, plus 40-45 minuten oventijd en rusten.

 

Foto: Peter Kooijman

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie