Placeholder

Recept voor quiche met spinazie en spekjes

Dat wordt smullen vanavond met deze heerlijke hartige taart!

Dat wordt smullen vanavond met deze heerlijke hartige taart!

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten
-125 g spekreepjes
1 ui, gesnipperd
-300 g verse spinazie
5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid
3 eieren
125 ml slagroom
100 g geraspte belegen kaas

Extra
ingevette quichevorm (24 cm doorsnee)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de spekreepjes in een koekenpan zonder olie of boter in 4-5 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Bak in het achtergebleven spekvet de ui 2 minuten. Voeg de spinazie in delen toe en roerbak de groente tot de blaadjes net zijn geslonken. Laat de spinazie in een vergiet goed uitlekken. Schep de spinazie op een plank en snijd de groente grof. Bekleed de quichevorm met het deeg, duw de randen goed aan. Klop in een kom de eieren met de slagroom los en meng er de spinazie, spekjes, kaas en wat zout en peper door. Schenk het eimengsel in de taartvorm. Bak de quiche in het midden van de oven in 30-35 minuten gaar en goudbruin. Laat de quiche voor het aansnijden 10 minuten staan. Lekker met een gemengde salade met blaadjes witlof.

Tip: De smaak van deze quiche gaat er alleen maar op vooruit als je hem ruim van tevoren maakt. Warm de quiche afgedekt met aluminiumfolie 15-20 minuten in een oven van 175°C op.

Bereidingstijd
20-25 minuten, plus 40-45 minuten oventijd en rusten.