Placeholder

Recept voor gehaktflapjes met chilidip

Dat wordt lekker lunchen met deze gehaktflapjes!

Dat wordt lekker lunchen met deze gehaktflapjes!

Snack of lunchgerecht, 4 stuks

Boodschappenlijstje:

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 200 g half-om-half gehakt
  • 1/2 tl gemalen kaneel
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 8 gewelde pruimen, fijngesneden
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 4 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 el sesamzaad
  • zoete chilisaus, om te dippen
  • Extra: bakplaat bekleed met bakpapier

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
  2. Verhit in een koekenpan de olijfolie.
  3. Fruit de ui.
  4. Voeg het gehakt toe en bak rul.
  5. Schep de kaneel, komijn, pruimen en oregano met zout en peper naar smaak erdoor.
  6. Laat het gehakt een paar minuten afkoelen.
  7. Schep het lauwwarme gehakt op de deegplakjes.
  8. Bestrijk de rand met ei en vouw diagonaal dicht.
  9. Druk de naden goed aan en leg ze op de bakplaat.
  10. Bestrijk de gehaktflapjes met ei en strooi er het sesamzaad over.
  11. Bak de gehaktflapjes in de voorverwarmde oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
  12. Serveer met de chilisaus om te dippen.

Bereidingstijd: 15 minuten.
Oven: 25 minuten.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink