Placeholder

Recept voor gehakt enchiladas

Mmm, Mexicaans! Deze enchiladas smaken extra lekker met ijsbergsla, yoghurtdressing en guacamole.

Mmm, Mexicaans! Deze enchiladas smaken extra lekker met ijsbergsla, yoghurtdressing en guacamole.

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 300 g kip-, runder- of gemengd gehakt
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 zakje burrito seasoning mix (30 g)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 blik kidneybonen (400 g), uitgelekt en afgespoeld
  • 8 wrap tortilla’s
  • 150 g belegen kaas
  • Extra: ovenschaal (inhoud 2 l), ingevet

Aan de slag!

  1. Verhit in een hapjespan de olie.
  2. Fruit de ui.
  3. Voeg het gehakt toe en bak rul.
  4. Bak de paprika 4 minuten mee.
  5. Voeg de kruidenmix met 100 ml water en de tomatenblokjes toe.
  6. Schep de bonen erdoor en verwarm tot een dikke saus.
  7. Verwarm intussen de ovengrill voor.
  8. Schep op elke tortilla 1/8 van het gehakt-bonenmengsel.
  9. Rol de tortilla op en leg in de ovenschaal.
  10. Strooi er de kaas over en gratineer de enchiladas onder de hete ovengrill.

Tip: lekker met ijsbergsla, yoghurtdressing en guacamole.

Variatietip: houMmm, je niet van bonen? Vervang ze door peultjes of een extra paprika en een blik knapperige maïs (300 g).

Bereidingstijd: 20 minuten.

Oven: 5 minuten.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink