Placeholder

Recept voor witlof met appel & camembert

Witlof smaakte nog nooit zo lekker!

Witlof smaakte nog nooit zo lekker!

Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 1,5 kg kruimige aardappelen, geschild
  • 1 kg witlof
  • 50 g roomboter
  • 1 friszoete appel (bijv. jonagold), ongeschild in schijfjes
  • 50 g walnoten
  • 2 el suiker
  • 1 camembert (250 g), in plakjes
  • 200 ml melk
  • Extra: ovenschaal (inhoud 1,5 l), ingevet

Aan de slag!

  1. Kook de aardappelen in een bodem water met zout in 20 min. gaar.
  2. Verhit de ovengrill.
  3. Snijd een plakje van de onderzijde van de witlof en snijd de struikjes in de lengte in 6 partjes.
  4. Smelt in een koekenpan 25 g boter.
  5. Bak de witlof in 6-8 min. beetgaar.
  6. Schep er de appel, de walnoten en de suiker door en bak nog 2 min.
  7. Schep de witlof in de ovenschaal.
  8. Leg er de plakjes camembert op en laat de kaas onder de hete ovengrill smelten en licht kleuren – pas op dit kan snel gaan!
  9. Giet intussen de aardappelen af.
  10. Zet de pan terug op laag vuur en voeg de melk en 25 g boter toe.
  11. Stamp tot een smeuïge puree.
  12. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  13. Serveer de puree bij de witlofschotel.

Bereidingstijd: 30 minuten.
Ovengrill: 5 minuten.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink.