Placeholder

Recept voor witte-koolsalade met gegrilde karbonades

Ook wel coleslaw genoemd, een traditioneel bijgerecht uit de Verenigde Staten. De bleekselderij en appel maken de salade lekker fris.

Ook wel coleslaw genoemd, een traditioneel bijgerecht uit de Verenigde Staten. De bleekselderij en appel maken de salade lekker fris.

Hoofdgerecht, 4 personen.

Boodschappenlijstje:
1 rode appel
een halve witte kool (ca. 400 g), kern verwijderd en in dunne reepjes
1 rode ui, in dunne halve ringen
2 stengels bleekselderij, in boogjes
2 el mayonaise
2 el yoghurt
1el grove mosterd
4 ribkarbonades
1,5 tl pikant paprikapoeder
2 el olijfolie

Extra: grillpan

Aan de slag!
Maak eerst de koolsalade. Snijd de ongeschilde appel in partjes en snijd de partjes elk in dunne reepjes. Meng in een kom de kool met de ui, bleekselderij en appel. Roer in een kommetje de mayonaise met de yoghurt en mosterd door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Schep het mayonaisemengsel door de koolsalade. Zet de salade tot gebruik in de koelkast. Bestrijk de karbonades met de olijfolie en bestrooi ze met het paprikapoeder, wat zout en peper. Verhit de grillpan en gril de karbonades in ca. 6-7 minuten gaar, keer ze halverwege. Serveer met de koolsalade. Lekker met frites, gebakken aardappels of pofaardappels (zie tip).

Bereidingstijd: 25-30 minuten.

Tip: Serveer er snelle pofaardappels uit de magnetron bij. Prik met een vork wat gaatjes in 4 grote kruimige aardappels en wikkel ze in magnetronfolie. Pof ze in 7 minuten op vol vermogen in de magnetron.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink