Placeholder

Recept voor zalm met quinoa-dillesalade

Quinoa is voedzaam, glutenvrij en is in veel gerechten te gebruiken. Zo ook in deze heerlijke salade met vis!

Quinoa is voedzaam, glutenvrij en is in veel gerechten te gebruiken. Zo ook in deze heerlijke salade met vis!

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:
– 
275 g quinoa
– 2 bosuitjes, in ringetjes
– 1 komkommer, in blokjes
– 1 avocado, gepeld en in blokjes
– 1 bosje radijsjes, in dunne plakjes
– sap van 1 citroen
– 3 el olijfolie, plus extra
– 4 zalmfilets

Aan de slag!
Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. Spreid de quinoa uit op een groot bord en laat tot lauwwarm of koud afkoelen. Meng in een schaal de quinoa met de bosuitjes, komkommer, avocado, radijsjes, citroensap en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan en bak de filets afhankelijk van de dikte in 3-4 minuten per kant gaar en goudbruin. Serveer bij de quinoa-salade.

TIPS
Geen quinoa? Je kunt de salade ook met couscous of bulgur maken. In plaats van dille kun je ook munt, basilicum of koriander gebruiken.

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.

Klik hier voor meer recepten.