Placeholder

Recept voor tonijnwraps met rucolamayonaise

Een lekkere, frisse lunch als deze gaat er altijd wel in!

Een lekkere, frisse lunch als deze gaat er altijd wel in!

Lunchgerecht, 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 250 g sperziebonen, steelaanzet verwijderd
  • 1 el pijnboompitten
  • 25 g rucola
  • 3 zongedroogde tomaten op olie (pot), fijngesneden
  • 2 tl kappertjes
  • 1 el citroensap
  • 4 el mayonaise
  • 2 blikjes tonijn in olijfolie (à 185 g), uitgelekt
  • 1 kleine rode ui, fijngesnipperd
  • 4 tortilla wraps
  • Extra: vershoudfolie

Aan de slag!

  1. Kook de sperziebonen in water met zout in 6 min. beetgaar.
  2. Giet ze af en spoel onder stromend water koud.
  3. Rooster intussen de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en schud ze op een bord.
  4. Hak de rucola fijn.
  5. Meng de rucola met de tomaat, de kappertjes en het citroensap door de mayonaise.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Meng de sperziebonen met de tonijn, de ui en de pijnboompitten.
  8. Schep de tonijn-bonensalade op de wraps.
  9. Verdeel er de rucolasaus over en rol op.
  10. Verpak de wraps in vershoudfolie.
  11. Bewaar en vervoer de wraps gekoeld.
  12. Verwijder op het strand de vershoudfolie en rol de wraps in een servet.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.