Placeholder

Recept voor een sandwich met rosbief en gebakken ui

Kom je wat moeilijk op gang aan het begin van de week? Van deze lunch krijg je zeker energie!

Kom je wat moeilijk op gang aan het begin van de week? Van deze lunch krijg je zeker energie!

Lunchgerecht, 4 personen.

Boodschappenlijstje:

-1 el olijfolie
-2 uien, in dunne ringen
-8 sneeën  landbrood (bruin of wit)
-2 flinke el mayonaise
-1 el grove mosterd
-200 g rosbief
-een handvol waterkers

Aan de slag!

1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de uiringen op matig vuur in 6-7 minuten goudbruin.
2. Schep ze op een bord.
3. Roer in een kommetje de mayonaise en mosterd door elkaar.
4. Besmeer de sneeën brood met het mosterdmengsel.
5. Beleg 4 sneeën brood met de rosbief, strooi er zout en peper over.
6. Verdeel de ringen ui erover en leg er enkele blaadjes waterkers op.
7. Leg  de rest van het brood met de besmeerde kanten naar beneden erop.
8. Snijd de sandwiches doormidden.

Bereidingstijd: 10 minuten.

Tip: Rosbief is ook lekker in combinatie met mierikswortel. Meng in plaats van mosterd een halve eetlepel mierikswortel (potje) door de mayonaise. Vervang de waterkers eventueel door rucola of tuinkers.

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Sander de Ponti.