Placeholder

Recept voor Boboti

Altijd al willen weten hoe je dit heerlijke, traditionele Zuid-Afrikaanse gerecht moet maken? Volg dan de eenvoudige stappen van het recept!

Altijd al willen weten hoe je dit heerlijke, traditionele Zuid-Afrikaanse gerecht moet maken? Volg dan de eenvoudige stappen van het recept!

Hoofdgerecht voor vier personen.

Booschappenlijstje:
– 
1 el olijfolie
– 1 ui, gesnipperd
– 1 snee witbrood, korstjes verwijderd
– 500 g rundergehakt
– 1 ei
– 1 friszure appel, geschild en geraspt
– 2 tl kerriepoeder
– rasp van 1 citroen
– 6 gedroogde abrikozen, fijngehakt
– 25 g amandelschaafselVoor de bovenlaag
– 200 ml melk
– 2 eieren

Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 175ºC. Verwarm de olie en fruit de ui 3-4 minuten op laag vuur. Week intussen het brood in 4 el water en knijp het brood uit. Meng het gehakt met de gefruite ui, het brood, het ei, de geraspte appel, de kerriepoeder, het citroenrasp, de abrikozen en het amandelschaafsel. Breng op smaak met zout en peper. Doe het gehakt in een lage ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en zet 35 minuten in de oven. Klop intussen de melk en eieren voor de bovenlaag door elkaar. Voeg zout en peper toe. Haal de schaal uit de oven en schenk er het eimengsel op. Schuif terug in de oven en laat de boboti zonder folie nog 15 minuten bakken tot de bovenlaag gestold en goudbruin is. Serveer met gele rijst en een komkommersalade.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.