Placeholder

Recept voor avocadosalade met garnalen en koriander

Avocado, tomaat, koriander, garnalen en limoensap. Tropische smaken komen in deze salade samen.

Avocado, tomaat, koriander, garnalen en limoensap. Tropische smaken komen in deze salade samen.

Lunchgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:
6 el olijfolie
sap van 1 limoen
1 rode ui, in dunne ringen
4 tomaten
2 rijpe avocado’s
15 g verse koriander, grof gehakt
200 g gekookte cocktailgarnalen

Aan de slag! 
Meng in een schaal de olie met het limoensap. Leg er de ringen ui in. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verwijder de zaadjes van de tomaten en snijd ze in dunne partjes. Schil de avocado’s, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng de tomaten, avocado, koriander en garnalen door de dressing en de ui. Zet de salade eventueel tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Recept: Tal Maes. Foto's: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Desirée van Dijk.