Wat Gebeurt Er Met Jou Als Je Sjans Hebt Op Een Terras Met Een Voorbijganger Op De Fiets (65)

Van speculaas tot karamel zeezout: dít zijn de lekkerste warme chocolademelk variaties

Het is weer tijd voor warme chocolademelk. Geef er eens een ‘anders-dan-anders-draai’ aan. Hier vind je verschillende variaties, zoals met karamel en zeezout.

Warme chocolademelk met pindakaas

Ingrediënten:
– 200 ml melk
– 1 eetlepel suiker
– 1 theelepel cacao
– 1 eetlepel smeuïge pindakaas
Extra: mini-marshmallows

Aan de slag:
Breng melk aan de kook in een kleine pan op middelhoog vuur (niet koken). Voeg de suiker en de cacao toe als de melk begint te stomen. Roer tot alles goed gemixt is. Voeg dan de pindakaas toe en roer tot deze gesmolten is. Giet in een grote mok. Garneer eventueel met de mini-marshmallows.

Karamel zeezout

Ingrediënten (voor 1 persoon):
– 200 ml melk
– 1 eetlepel suiker
– 1 theelepel cacao
– Zeezout
– 2 eetlepels karamelsaus (bv. Douwe Egberts koffiesiroop)
– Slagroom
Extra: Geraspte chocolade, stroopwafeltjes en karamelsaus ter garnering

Aan de slag:
Mix de suiker, karamelsaus, cacoa en het zeezout in een kommetje door elkaar. Giet er een klein scheutje melk bij. Roer dit goed. Zet het steelpannetje met de melk op het vuur. Roer met de garde, om te voorkomen dat de melk aankoekt. Wanneer de melk begint te koken  zet je meteen het vuur uit. Roer nu het papje door de melk en serveer in een grote beker. Maak je chocolademelk af met een toef slagroom giet hier de karamelsaus over en garneer met de geraspte chocolade en stroopwafeltjes.

Warme chocolademelk met speculaas

Ingrediënten:
– 200 ml melk
– 1 theelepel cacao
– 1 theelepel bruine suiker
– 1 theelepel witte suiker
– snufje kaneel
– snufje koek en speculaaskruiden
– snufje gemalen gember ½
– 1 druppel vanille-extract
Extra: Slagroom ter garnering

Aan de slag:
Verwarm de melk in een middelgrote pan op laag vuur. Meng de cacao, bruine suiker, witte suiker, kaneel, speculaas kruiden en gember in een kleine kom terwijl je de melk opwarmt. Klop het kruidenmengsel door de melk tot alles goed gemengt is. Garneer eventueel met slagroom en wat kaneel.

Vriendin’s favoriet

Verken de wereld van eenvoud met Yotam Ottolenghi’s nieuwe kookboek SIMPEL! Meer dan 130 onweerstaanbare en snel te bereiden gerechten sieren de pagina’s, zonder in te boeten op smaak of verrassing. Laat je betoveren door kleurrijke foto’s en ontdek recepten die zowel oogstrelend als verleidelijk zijn. Voor meer informatie klik op onderstaande button.