Placeholder

Recept voor zelfgemaakte hummus

Hummus is eigenlijk afkomstig uit de Libanese keuken en wordt vaak met libaneesbrood gegeten. De laatste tijd zie je het steeds meer in de Europese keuken. Dat vinden wij niet gek want hummus is niet alleen heel lekker maar ook nog super gezond!

Hummus is eigenlijk afkomstig uit de Libanese keuken en wordt vaak met libaneesbrood gegeten. De laatste tijd zie je het steeds meer in de Europese keuken. Dat vinden wij niet gek want hummus is niet alleen heel lekker maar ook nog super gezond!

Hummus is een puree op basis van kikkererwten. Hieronder vind je het basisrecept met enkele variaties voor een twist. Lekker met turksbrood, pitabrood of tussen de middag op je boterham met wat rauwkost.

Dit heb je nodig
– 400 gram kikkererwten (uitgelekt)
– 1 citroen
– 2 knoflookteentjes
– 2 eetlepels Tahin
– 1 theelepel zout

Aan de slag
Pers de citroen uit en snijd de knoflook fijn. Spoel de kikkererwten af met koud water en laat het kort uitlekken. Pureer vervolgens de kikkererwten met 5 eetlepels water, het citroensap, de tahin, knoflook en het zout met de staafmixer tot een gladde pasta. 

Variatietip:
– Besprenkel de hummus met olijfolie en wat paprikapoeder en/of chilivlokken.
– Rasp schil van 1 limoen. Snijd een paar blaadjes de koriander fijn en meng dit door de hummus.
– Varieer met verschillende groenten door bijvoorbeeld twee voorgekookte bietjes of een avocado door de hummus te mixen.