Placeholder

Lekker voor vanavond: pasta met boerenkool en spekjes

Twijfel je nog over wat er vanavond op tafel komt? Wij hebben een lekker recept: comfort food met boerenkool, spekjes én pasta.

Twijfel je nog over wat er vanavond op tafel komt? Wij hebben een lekker recept: comfort food met boerenkool, spekjes én pasta.

Vandaag is het Nationale Boerenkooldag. Tijd om de boerenkool eens even flink in het zonnetje te zetten. En natuurlijk kan dat met de ouderwetse boerenkoolstamppot met rookworst, maar wist je dat boerenkool ook erg lekker is als je ‘m roerbakt? Bijvoorbeeld in dit pastagerecht.

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Ingrediënten:
– 
200 gram gerookte spekblokjes
– 1 rode ui
– 2 teentjes knoflook
– 150 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
– 1 rode paprika, in dunne repen
– 300 gram ongekookte pasta (fusilli, penne, farfalle)
– 400 gram boerenkool
– 50 gram Parmezaanse kaas
– 2 eetlepels olijfolie
Evt. een beetje citroensap

Aan de slag:
Breng een grote pan water met zout aan de kook. Kook de pasta beetgaar. Bak ondertussen de gerookte spekblokjes zonder olie in een koekenpan. Snijd de ui in kleine stukjes en fruit in een andere koekenpan. Doe dit ongeveer 5 minuten, totdat de ui glazig wordt. Voeg dan de knoflook toe en bak deze even mee. Schep de boerenkool door de uien en knoflook totdat de boerenkool geslonken is. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Bak ook de cherrytomaatjes en de paprika nog even mee. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Giet de pasta af. Schep de pasta en spekjes door de boerenkool en voeg als laatste de Parmezaanse kaas toe. Je maakt het geheel af met een klein beetje citroensap. Eet smakelijk!

Bereidingstijd: 20 minuten

Tekst: Sharon van der Werf