Placeholder

Drie beste recepten voor je muffinbakvorm

Populair op Pinterest: hartige hapjes die je kunt maken in een muffinbakvorm. Quiches, lasagne of een omelet, je kunt het zo gek niet bedenken of het kan. Hier vind je heerlijke recepten, zoals deze mini-tacohapjes. Leuk op een feestje!

Populair op Pinterest: hartige hapjes die je kunt maken in een muffinbakvorm. Quiches, lasagne of een omelet, je kunt het zo gek niet bedenken of het kan. Hier vind je heerlijke recepten, zoals deze mini-tacohapjes. Leuk op een feestje!

Mini-tacohapjes
Ingrediënten voor 12 hapjes

– 1 el olijfolie
– 1 rode paprika in blokjes (ongeveer 1 kopje)
– 24 deegvellen/wontonvellen
– 12 dunne schijfjes ham
– 12 dunne schijfjes salami
– 1,5 kop geraspte kaas
– 0,5 kop prei in ringen

Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190°C. Verhit de olijfolie op middelhoog vuur. Als de olijfolie begint te roken, voeg je de paprika toe. Roer voorzichtig om tot de paprika gebakken is en laat deze op een bord afkoelen. Vet vervolgens de muffinvorm in met kookspray of olijfolie. Beleg ieder vormpje met een deegvel/wontonvel. Voeg de ham en salami toe en top deze af met een eetlepel geraspte kaas. Beleg vervolgens weer met een wontonvel en druk deze goed aan. Verdeel hierover de paprika en prei. Top deze dan af met een eetlepel geraspte kaas. Bak de vormpjes op 190°C gedurende 11-13 minuten (klaar wanneer de randjes goudbruin kleuren). Laat ze 5 minuten afkoelen voor je ze opdient.

Mini corn-dog muffins
Ingrediënten voor 48 mini muffins
– 125 gram gesmolten boter
– 100 gram suiker
– 2 eieren
– 250 ml karnemelk
– halve theelepel bakpoeder
– 130 gram maïsmeel
– 130 gram patentbloem
– halve theelepel zout
– 8 tot 10 hotdogs (verdeel een hotdog door vier of vijf)

Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190°C. Mix de boter met de suiker in een kom. Voeg één voor één de eieren toe. Mix dit tot een geheel en voeg langzaam de karnemelk toe. Meng dit goed door elkaar. Mix daarna in een aparte kom het bakpoeder met het maïsmeel, patentbloem en zout. Klop vervolgens het meelmengsel door het ei-mengel. Vet de mini-muffin blik in met olijfolie of boter. Verdeel een eetlepel beslag over de muffinbakjes. Plaats in het midden van de elk bakje een mini hotdog. Bak deze 8- 12 minuten op 190°C tot de muffins goudbruin zijn. Laat ze 5 minuten afkoelen.

Cheeseburger muffin
Ingrediënten voor 12 muffins

– 1 eetlepel gesmolten boter
– 6 hamburgerbroodjes
– 3 plakjes spek (in blokjes)
– 500 gram gehakt
– half kopje gesnipperde uien
– halve eetlepel zout
– 4 eetlepels ketchup
– 6 plakjes kaas (bv. Cheddarkaas)
– evt. toppings (augurk, mosterd, sla, tomaat)

Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170°C. Vet de 12 muffinbakjes in met boter. Snijd de hamburgerbroodjes door en duw deze in de muffinbekers. Randjes mogen opstaan. Bak de spek in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Laat ze uitlekken op een stuk keukenrol of servetje. Bak vervolgens in dezelfde koekenpan het gehakt met de ui op middelhoog vuur. Bak dit tot het gehakt bruin is. Verdeel het gehaktmengsel over de muffinvormpjes op de broodjes. Top elk bakje af met een theelepel ketchup en ¼ van de plakjes cheddarkaas. Bak de muffins 5-7 minuten of tot de kaas gesmolten is. Snijd ondertussen de spek in kleine stukjes en verdeel deze vervolgens over de muffins. Maak de muffins naar smaak met bijvoorbeeld tomaat, kaas, augurken of mosterd.