Placeholder

Recept voor bonenstamppot

Lekker met warmgerookte zalm en quinoa.

Lekker met warmgerookte zalm en quinoa.

Ingrediënten
– 
1 blikje witte bonen
– 1 blikje kikkererwten
– 1 sjalot, fijngesnipperd
– 1 el tahin
– 2 el aioli
– 3 el crème fraîche
– 1⁄2 citroen, sap en rasp
– olijfolie
– 250 g sperziebonen of haricot verts
– 1 bol nootmuskaat
– 200 g gestoomde quinoa
– zo’n 300 g (warmgerookte) zalm
Voor de garnering: alfalfa, gedroogde specerijen, zoals ras el hanout en rozenblaadjes 

Aan de slag
Laat de witte bonen en kikkererwten uitlekken in een vergiet. Maal de helft van de bonen en de erwten met de sjalot in de keukenmachine. De bonenpuree mag nog grof van structuur zijn. Meng de rest van de bonen en erwten erdoorheen en breng op smaak met de overige ingrediënten. Voeg naar smaak versgemalen peper en zout toe. Kook de bonen in ruim water met toevoeging van wat zout in circa 5 minuten gaar. Spoel ze koud af, zodat ze niet verder doorgaren. Schenk er wat olijfolie over en rasp er wat nootmuskaat over. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Je kunt ook kant-en-klare quinoa gebruiken. Verwarm vlak voor het serveren de puree in een pan met brede bodem of in de magnetron. Verdeel over voorverwarmde borden. Schep de boontjes, een stuk zalm en een grote opscheplepel quinoa erbij. Je kunt de bonen eventueel eerst opwarmen. Garneer met dotjes alfalfa en specerijen naar keuze.

Bereidingstijd: 25 minuten